Wyspa jest dobrym miejscem na odpoczynek jako ze jest tam o wiele spokojniej niz np. na Gran Canaria , mysle ze glownym atutem Fuerte sa fantastyczne plaze gdzie jeszcze mozna isc na dlugi spacer , co do atrakcji to znajdziesz tam oczywiscie fajne kafejki jesli masz ochote na disco to rowniez niema problemu. Z tego co wiem na Fuerte pada o wiele mniej niz na innych W.C przeto rosnie szansa na ladna pogode a co do wiatrow to powiem Ci ze bylem tam rowniez na przelomie sierpnia/wrzesnia przed 3 laty na wczasach i zdazalo sie ze naprawde mocno wialo co w polaczeniu z piaskiem bylo nawet troche bolene

) druga sprawa to bylo slonce ktorego sie nie czulo a ktore potrafi spalic (zima jest oczywiscie o wiele lagodniejsze) a co do wiatru zima to nie przypominam sobie moze mialem szczescie ?? Nie wiem co Ci wiecej napisac i nie wiem czy to Twoj pierwszy wypad na Kanary ale jest to fajne miejsce na odpoczynek z dobra infrastruktura nie ma tam zabytkow ale za to mozna w miare spokjnie isc na spacer , zakupy czy do kafejki i nikt nie probuje na kazdym kroku sprzedawac w agresywny sposob jakiegos "ramszu" czy nie musisz ogladac nedzy i ludzkich nieszczesc ,mysle ze to tez jest czasami cos warte.